Memoriu pentru salvarea de vieți – Defibrilatoare în locurile publice din Oradea

Memoriu pentru salvarea de vieți – Defibrilatoare în locurile publice din Oradea

Corpul F din Cetatea Oradea a găzduit sâmbătă, 17 februarie, un nou curs al Fundației Părinți Salvatori, menit să îi învețe pe orădeni să acorde primul ajutor în caz de înec sau stop cardio-respirator. Organizatorul cursului, Vasile Vlașin, a făcut și un apel către autoritățile locale să instaleze defibrilatoare în Oradea, punând astfel umărul la salvarea de vieți.

Cursul grupei 1518 a început la ora 17.00 și s-a terminat în jurul orei 11.00, participanții beneficiind și de o sesiune practică. În centrul lui s-a aflat Vasile Vlașin, un tată care a avut puterea de a transforma un eveniment nefericit din viața lui, moartea propriului copil, în imbold pentru a-i ajuta pe ceilalți să fie pregătiți în cazul unui astfel de accident: „Nimeni nu trebuie să își pună vreodată întrebarea – Cum ar fi fost dacă aș fi știut să intervin?”.

Citește continuarea articolului pe: https://www.crisana.ro/stiri/sanatate-8/memoriu-pentru-salvarea-de-vieti-defibrilatoare-in-locurile-publice-din-oradea-200002.html