VIZIUNE
Nimeni nu trebuie să își pună vreodată întrebarea ”Cum ar fi fost dacă aș fi știut să intervin?”
PREVENIM
prin programe de informare și educare, tragediile pe care riscul ridicat de înec în rândul copiilor mici le provoacă în familiile obișnuite. Ca ale noastre, ale tuturor.
MILITĂM
pentru dotarea spitalelor de urgență cu aparatură specifică intervențiilor în caz de înec la copii.
AJUTĂM
cazuri individuale să aibă acces la servicii medicale. Acolo unde este cu adevărat nevoie, oferim sprijin pentru strângerea sumelor necesare efectuării intervențiilor.
Responsabilitate
Avem datoria morală să împărtășim din experiența noastră și celorlalți, pentru ca nimeni să nu mai fie pus în situația de a se întreba ”Cum ar fi fost dacă aș fi știut să intervin?”
Încredere
Avem încredere că viața a știut mai bine ce rol să ne ofere în acest moment. Încredere că, în fiecare din noi, există curaj și umanitate. Și împreună putem schimba cursul multor vieți.
Curaj
Să ducem acest rol – de Părinți Salvatori – până la capăt. Să mobilizăm comunitatea, să educăm părinții la început de drum, să informăm cadrele didactice despre cum să acționeze în astfel de cazuri. Nu va fi ușor, dar nici mai greu decât ne-a fost nouă, ca părinți.
Respect
Pentru toți cei care vor înțelege cât de importantă este viața celor de lângă noi. Și că stă și în puterea noastră, a fiecăruia dintre noi, să salvăm, să ajutăm, să intervenim. Abia apoi, să judecăm.
POVESTEA NOASTRĂ
Părinți Salvatori nu este doar o poveste care nu se termină, din nefericire, cu „Și au trăit fericiți până la adânci bătrâneți”. Părinți Salvatori este eroul care a lipsit din povestea soților Vlașin atunci când era atât de important să apară să schimbe destine. A apărut la câteva săptămâni după, ca o datorie morală care avea să schimbe cursul a mii de vieți.
Părinți Salvatori s-a născut din drama familiei Vlașin, prin pierderea lui LUCA, în urma unui banal înec cu mâncare. Pe 23 Septembrie 2015, în casa familiei Vlașin a avut loc tragedia – băiețelul familiei, în vârstă de 2 ani și jumătate, s-a înecat cu mâncare. Deși au ajuns la spital, eliberarea căilor respiratorii a fost imposibilă, din cauza lipsei unui echipament de specialitate, numit video-bronhoscop. După 49 de zile de comă, pe 11 Noiembrie 2015, inimioara îngerașului Luca a încetat să mai bată.
Tatăl îndoliat a cerut familiei și prietenilor care au participat la înmormântare să nu aducă flori sau coroane, ci să doneze contravaloarea acestora în contul unei Fundații, în vederea strângerii banilor necesari achiziționării și dotării Spitalului Județean din Baia Mare cu echipamentul care a lipsit atunci când Luca a avut nevoie de el.
După doar 3 luni, această dorință a devenit realitate. Astfel, pe data de 23 Februarie 2016, familia Vlașin a donat spitalului un echipament complex, pentru a cărui achiziționare s-au plătit în jur de 50.000 de EURO.
De atunci, la familia Vlașin apelează în mod constant familii ale căror copilași au probleme grave de sănătate. Operații și terapii de recuperare în România, Italia, Germania, Spania, SUA, Ucraina, dar și procurarea de medicamente rare sau scumpe, fac de asemenea parte din activitatea curentă a Asociației pentru Educație și Caritate, asociație care gestionează toate proiectele #ParintiSalvatori.